Iata topul celor mai exclusiviste aniversari, clasament realizat de Business Insider.

David Sacks

La aniversarea celor 40 de primaveri, fondatorul retelei de socializare Yammer (preluata de Microsoft anul acesta) a cheltuit nici mai mult, nici mai putin de 1,4 milioane de dolari pentru o petrecere cu 350 de invitati. Surprinzator, fiesta a avut loc imediat dupa ce grupul american de tehnologie Microsoft a anuntat ca vrea sa achizitioneze compania Yammer cu un milliard de dolari. Invitatii lui David Sacks au purtat costume frantuzesti din secolul al XVIII-lea si au dansat pe muzica lui Snoop Dogg, potrivit Business Insider.

Steve Schwarzman

Steve Schwarzman, fondatorul institutiei de credit Blackstone a cheltuit 3 milioane de dolari pentru organizarea unei petreceri din 2007, an in care a implinit 60 de ani. Printre invitati s-au numarat si oameni de afaceri de succes, printre care Lloyd Blankfein si James Cayne. Rod Stewart a fost cel care a intretinut atmosfera cu muzica sa, iar onorariul s-a ridicat la un million de dolari.

Puff Diddy

In 2009, odata cu implinirea celor 40 de ani, Puff Didy a cheltuit trei milioane de dolari pentru o aniversare tinuta la Hotelul Plaza, din New York. A doua zi cantaretul a postat pe Twitter: ,,Nu am mai avut o mahmureala de cinci ani. Dar am parte de una zdravana chiar acum. Ce as putea sa fac?”

Philip Green

Una dintre cele mai exclusiviste petreceri, care a tinut patru zile, a avut loc pe o plaja din Ciudad de Mexico. Printre invitatii omului de afaceri britanic s-au numarat personalitati precum Leonardo DiCaprio, Kate Hudson, Naomi Campbell sau Chris Brown. Un invitat a estimat costul petrecerii la 20 milioane de dolari, scrie Business Insider.

Haji Hassanal Bolkiah

In 1996, cu ocazia implinirii varstei de 50 de ani, sultanul din Brunei a scos din buzunar 25 de milioane de dolari pentru o petrecere care a durat 14 zile! Extravagantul eveniment, dat in cinstea lui Haji Hassanal Bolkiah, a inceput cu un mars militar si a continuat cu un meci de polo, jucat in compania printului Charles al Marii Britanii. Regretatul Michael Jackson a cantat atunci la aniversarea la care au luat parte 300 de invitati. Artistul a primit 16 milioane de dolari pentru performanta sa.

Printul Azim al Brunei

Fara a fi mai prejos de tatal sau, printul Azim din Brunei a sarbatorit alaturi de cei trei frati ai sai si invitati de marca precum Sophia Loren si Mariah Carey in Leicestershire (Regatul Unit) la hotelul Stapleford Park. Familia regala nu a vrut sa dezvaluie cheltuielile pentru organizarea petrecerii, dar se zvoneste ca numai trandafirii au costat 100.000 de dolari.
Ramzan Kadyrov

Presedintele Ceceniei a frapat prin organizarea petrecerii din octombrie 2011, an in care a implinit 35 de ani. Ramzan Kadyrov a afirmat ca aniversarea nu a fost data in cinstea sa, motivul petrecerii reprezentand cei 193 de ani impliniti ai capitaliei Gronzy. Hilary Swank, Shakira, dar si violonista britanica Vanessa Mae au concertat atunci pentru un onorariu total de 500.000 de dolari.

Kim Jong-Il

Chiar si dupa moartea liderului nord-coreean, petrecerile organizate in cinstea acestuia au continuat. Coreea de Nord a sarbatorit cei 70 de ani ai liderului decedat, potrivit The Guradian. Pe 15 februarie, nord coreenii au sarbatorit in onoarea lui Kim Jong-Il prin  parade militare desfasurate pe strazile din Phenian. Sloganurile comemorative si dezvelirea a 20 de statui care infatisau chipul conducatorului mult iubit s-au numarat si ele pe lista excentricitatilor. Fireste, “petrecerea” s-a incheiat cu un foc de artificii. Suma intregului eveniment nu a putut fi estimata.

Rick Ross

Rapperul american Rick Ross a ales o modalitate obsinuita de a sarbatori implinirea celor 35 de ani de viata. Acesta a petrecut alaturi de prieteni intr-un club din Miami. Nimic neobisnuit pana aici, doar ca nota de plata a serii de dezmat a ajuns la un million de dolari, scrie Business Insider.