Suntem in bucataria unui restaurant de langa Bucuresti, unde friptura de porc a fost inlocuita cu cea de cangur. Patronul si-a dat seama ca numai ceva nou ii va aduce profit, asa ca a creat un meniu sofisticat. Friptura de vita japoneza sau coronita de miel din Noua Zeelanda, toate se vand bine, spune el, chiar daca o portie costa si 150 de lei.

Lasam meniurile sofisticate si ajungem in acest restaurant unde bucatarii nu pregatesc mai mult de patru feluri principale pe zi. Astazi in meniu am gasit supa crema de telina, pui cu lapte de cocos si orez, salata de ciuperci si cateva prajituri. 

Nu au fost uitati nici clientii care tin la silueta. Pentru ei exista restaurantele dietetice, unde nimic nu este prajit si nici nu contine zahar. In plus, in acelasi loc un specialist le poate crea clientilor propriul program de nutritie.

Pe piata din Romania numaram aproximativ 13.000 de restaurante. O treime au ales bucataria romaneasca, 28% pe cea italieneasca, 9% sunt fast-fooduri si 7% cu meniu international. Adica japonez, chinezesc, thailandez, argentinian, mediteranean ori libanez.