Cladirea va fi demolata dupa JO

Interesant este faptul ca McDonald’s va demola constructia dupa finalizarea Jocurilor Olimpice, potrivit Daily Mail. Jocurile Olimpice debuteaza pe 27 iulie si iau sfarsit pe 12 august. Capitala Angliei este gazda Olimpiadei din 2012, care va gazdui cei mai buni sportivi din lume la ora actuala.

Englezii mizeaza pe succesul pe care il are lantul american de fast-food McDonald’s in intreaga lume, in special in randul britanicilor, si planuiesc o constructie uriasa: cel mai mare restaurant McDonald’s se va gasi la doar cativa metri de stadionul olimpic.

Vorbim despre o constructie de 279 de metri patrati, care va depasi restaurantul din Moscova, ce detinuse pana titul de uriasul francizei. Rusii nu se vor supara insa, si asta pentru ca isi vor recastiga titlul pe 9 septembrie, atunci cand filiala din Londra va fi demontata, dupa ceremonia de incheiere a Jocurilor Paraolimpice.

Una din 10 mese vor fi consumate la McDonald's, pe perioada JO

Cel mai mare McDonald's va fi primul restaurant sustenabil, 75% din materialele cladirii fiind reciclate si refolosite. Oficialii britanici vor sa organizeze astfel "cele mai ecologice Jocuri Olimpice de pana acum".

Doua etaje, cu o capacitate de 1.200 de persoane pe ora si venituri estimate de 3 milioane de lire sterline (3,7 milioane de euro) pe perioada Jocurilor Olimpice. Asa arata prognozele in ceea ce priveste gigantul fast-foodului. Reprezentantii francizei spun ca restaurantul va avea 20 de puncte de comanda si 1.500 de locuri in total, relateaza Daily Mail.

"Big Mc" va face parte din cele patru filiale din complex, si anume: doua vor fi deschise publicului, unul pentru atleti si oficiali si unul pentru jurnalisti. Clientii vor servi impreuna aproximativ 1,75 milioane de mese in 29 de zile. In plus, principalul restaurantul al grupului va oferi una dintre cele mai bune privelisti din intreg complexul olimpic. Acesta va fi situat la primul etaj al terasei, dotata cu o capacitate de 150 locuri.

Restaurantul va fi inaugurat pe 28 iulie, a doua zi dupa ceremonia de deschidere. Din motive de securitate, acesta nu isi va deschide portile in ziua ceremoniei de inaugurare a JO, cand participantii VIP si sefii de state vor fi prezenti pentru acest eveniment.

Cine va lucra la "The Big Mc"

Doar cei mai buni 500 de angajati ai francizei din cei 85.000 din Anglia vor fi trimisi sa lucreze in cel mai mare restaurant McDonald's. Peste 200 de persoane vor lucra pe tura pentru clientii care se vor servi masa la Mc pe durata Olimpiadei, potrivit cotidianului britanic.

McDonald's a devenit pentru prima data sponsor global al Jocurilor Olimpice in 1968, cand grupul ameircan a transportat atletilor hamburgeri la Grenoble, in Franta. Lantul de fast-food a fost criticat atunci pentru promovarea mancarii nesanatoase pentru sportivi.

Cativa membri ai Consiliului londonez au declarat saptamana trecuta ca firmele care comercializeaza "junk food" nu ar trebui sa-si asocieze imaginea cu acest eveniment sportiv de mare amploare la nivel global.

"Londra a castigat dreptul de a gazdui jocurile olimpice in 2012 cu conditia sa pregateasca o generatie de copii mai activi si mai sanatosi", a spus Jenny Jones, membru al Partidului Verde.

Alti sponsori ai Olimpiadei, care ar putea fi incadrati in aceeasi categorie sunt Cadbury si Coca-Cola.