Consiliul de Administraţie al Sphera Franchise Group SA informează acţionarii şi investitorii cu privire la numirea provizorie a lui Farmache Stere – Constantin, în calitate de administrator al societăţii, membru în Consiliul de Administraţie, începând cu data de 9 februarie 2018, pentru o perioadă de trei luni sau până la data la care Adunarea generală a acţionarilor societăţii va decide numirea unui membru în Consiliul de Administraţie, care dintre acestea va interveni prima”, se arată în raportul companiei.

Farmache a fost director general al BVB între anii 1995 – 2009. În perioada 2009 – 2013, el a ocupat funcţii de conducere la Alpha Bank Romania.

Compania a mai anunţat totdată că Elyakim Davidai a renunţat, din motive personale, la calitatea de administrator independent, membru al Consiliului de Administraţie al societăţii, începând cu data de 6 februarie 2018.

Sphera Franchise Group are o capitalizare de 1,47 miliarde lei și este cel mai mare grup de restaurante din sectorul full-service din România. Grupul deţine companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell.

Lanţul de restaurante KFC, prezent în România din anul 1997, deține 70 de restaurante în Bucureşti şi în alte oraşe ale țării, precum Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Piteşti sau Braşov. De asemenea, operează două restaurante în Chişinău, Republica Moldova, și două în zona de nord-est a Italiei.

Pizza Hut a intrat pe piaţa din România în 1994, odată cu deschiderea primei locaţii din Calea Dorobanţilor, iar în prezent deţine 22 de restaurante la nivel de reţea, în toată țara.

Pizza Hut Delivery, conceptul de livrare la domiciliu lansat de Pizza Hut, este prezent pe piața românească din decembrie 2007, odată cu deschiderea primei locații în zona Vitan din București. În prezent, Pizza Hut Delivery deţine 17 unităţi în total, majoritatea în Bucureşti și câte una în Brașov, Cluj, Ploiești și Popeşti-Leordeni.

Taco Bell, principalul brand de tip „quick service restaurants” (QSR) din lume care oferă produse de inspirație mexicană, este prezent pe piața din România din octombrie 2017. Primele două locații ale brandului sud-californian au fost deschise în București.