Inceputurile lui Wynn sunt mai degraba modeste. Tatal sau avea un salon de bingo, iar cand a murit a lasat in urma o datorie de 350.000 de dolari.

Iata mai jos cum si-a construit Wynn imperiul hotelier:

1.Nascut in New Haven si crescut in New York, Wynn a preluat salonul de bingo de la tatal sau imediat dupa ce a absolvit Universitatea din Pennsylvania.

2.Din afacerea cu jocuri de noroc a castigat suficient incat sa cumpere o parte din hotelul si cazinoul Frontier din Las Vegas.

3.In anii '70 a cumparat un complex din Las Vegas – Golden Nuggets. L-a renovat si l-a vandut ulterior cu aproape jumatate de miliard de dolari.

4.Mirage, primul cazinou pe care il detinea in totalitate, a fost deschis in 1989. In interiorul cazinoului in valoare de 630 de milioane de dolari a amenajat un vulcan artificial si o padure in miniatura.

5.Urmatorul proiect din Los Angeles - Treasure Island, in valoare de 430 de milioane, a fost lansat I 1993. In interiorul hotelului a fost amenajat un lac artificial pe care au loc lupte intre pirati.

6.Bellagio, deschis in 1998, a costat 1,6 miliarde de dolari si a fost cel mai scump hotel din lume la acea data.

7.In 2000, Wynn si-a vandut compania Mirage Resorts care MGM, pentru suma de 6,6 miliarde de dolari. Cel mai mare proiect al omului de afaceri – Wynn Las Vegas, a fost deschis in 2005.

8.Wynn s-a extins si in Macao, unde a deschis doua hoteluri, in 2006 si in 2010. pentru 2015 pregateste deschiderea complexului Wynn Cotai Resort.

9.De-a lungul anilor a adunat si o colectie de arta valoroasa, multe dintre lucrari fiind expuse la Bellagio. De exemplu, o sculptura din sticla, “Fiori di Cuomo”, care se gaseste pe tavanul hotelului ar fi costat 40 de milioane de dolari.

10. Wynn mai are in colectie tablouri de J.M.W. Turner, Vincent van Gogh si Picasso, care valoreza sute de milioane de dolari. In ultimii ani a devenit un pasionat al artei chinezesti, achizitionand piese scumpe cu care isi decoreaza hotelurile din Macao. Recent a cheltuit aproape 13 milioane de dolari pe un set de vase din ceramica chinezeasca pe care l-a expus in noul sau hotel deschis in Macao.

Sursa foto: Business Insider