Grupul german detine in prezent 40% din OTE. Sursele au precizat ca pretul nu a fost inca stabilit, scrie Mediafax.

In urma informatiei, actiunile OTE au urcat pana la 5,8% la bursa din Atena, astfel incat valoarea participatiei de 10% a atins 540 de milioane de euro.

Oferta scoate in evidenta rolul tot mai mare al OTE in strategia Deutsche Telekom in Europa de Est.

Pentru Grecia, vanzarea este avantajoasa intrucat pretul actiunilor OTE a urcat de peste noua ori de la un minim record atins in iunie 2012.

"Hai sa colaboram pentru dezvoltarea grupului nostru, Deutsche Telekom, ca principalul operator de telecomunicatii din Europa, si cu OTE ca element puternic", a afirmat joi directorul general al grupului german, Timotheus Hoettges, la sediul central al OTE.

Hoettges, care detine functia de CEO al Deutsche Telekom de o luna, s-a intalnit la Atena cu premierul Antonis Samaras.

Un purtator de cuvant al Deutsche Telekom a refuzat sa comenteze despre o oferta pentru OTE.

Un reprezentant al Fondului de Dezvoltare a Activelor al republicii Elene, agentia responsabila cu privatizarile, apartinand Ministerului de Finante elen, nu a fost disponibil pentru comentarii.

Sub conducerea directorului general Michael Tsamaz, OTE a vandut active pentru a refinanta datorii si a redus numarul locurilor de munca.

OTE, cu operatiuni in Romania si Albania, a anuntat investitii de 1,2 miliarde de euro in retele, in urmatorii patru ani, pentru a concura cu divizia elena a Vodafone si cu Wind Hellas Telecommunications.

Statul elen a mai vandut o participatie de 10% la OTE in 2011, catre Deutsche Telekom, intr-o tranzactie de circa 400 milioane de euro.

OTE a obtinut in ultimii trei ani peste 1,3 miliarde de euro prin vanzarea unei participatii la Telekom Srbija, a diviziei Hellas Sat si a diviziei wireless din Bulgaria.