"Nici, nici", a afirmat Patriciu, intrebat daca Mic.ro este mai aproape de o vanzare sau de intrarea in insolventa. El a afirmat ca in ultima perioada a trebuit sa restructureze afacerea si sa reinvesteasca in ea.

"In Romania este foarte greu sa finantezi o afacere prin credit", a continuat omul de afaceri. Referitor la cererile de insolventa ale Mic.ro venite din partea catorva creditori, Patriciu a afirmar ca "se rezolva", dar a refuzat sa faca publica valoarea datoriilor lantului de magazine.

El a adaugat ca in Romania se vorbeste mult de potential, dar nu se face nimic. "De 20 de ani tot vorbim de potential, dar haideti sa si facem ceva", a mai spus omul de afaceri.

"Problema nu este cand va muri euro, ci cat va costa asta"

Patriciu a mai afirmat ca euro va "muri" in urmatoarea perioada si ca singura enigma este cat va costa disparitia monedei unice. "Daca sunt un mare sustinator al UE, scriam in '98 ca adoptarea euro este cea mai mare greseala pe care a facut-o clasa politica din Europa. Problema nu este cand va muri euro, ci cat va costa", a spus el la un seminar.

Acesta a afirmat ca Romania trebuie sa se trezeasca din "visul euro" si sa isi pastreze moneda nationala. "Iar daca tot cersim ceva, acesta sa fie dolarul", a adaugat Patriciu.

Omul de afaceri a acuzat din nou Banca Nationala ca franeaza dezvoltarea economiei. "BNR trebui sa ia masuri pentru a incuraja consumul si creditele, altfel se va intra intr-un blocaj, mai ales pentru IMM-uri. Sistemul financiar trebuie sa se schimbe dramatic. Acum 90% din finantarile companiilor sunt oferite de catre banci, iar un astfel de sistem nu poate supravietui", a aratat el.

Patriciu a mai spus ca sectorul care sufera cel mai mult este cel al IMM-urilor.

Patriciu detinea in luna septembrie, prin intermediul Mercadia Holland, 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe si 110 mobile, dar si 58 de unitati Macro si miniMax.

Citeste si:

Inima Uniunii Europene, aproape de infarct. Tara care-si cauta guvern de un an si jumatate se sufoca sub greutatea datoriilor

Platim anual peste jumatate de miliard de euro pentru sediile celor 15 ministere. Ce economii s-ar face daca s-ar muta in Palatul Parlamentului