Skinner a fost considerat un factor de stabilitate la conducerea celui mai mare lant de restaurante fast food din lume, dupa ce a preluat pozitia de CEO in noiembrie 2004, in urma demisiilor rapide si succesive ale celor doi predecesori. 

Jim Skinner este creditat cu revigorarea afacerilor companiei, vanzarile anuale crescand de peste trei ori in mandatul sau. El se va retrage si din board-ul McDonald's. 

Don Thompson va deveni acum cel mai important CEO de culoare din Statele Unite. Acesta s-a remarcat in pozitia de director general al McDonald's pentru piata SUA, compania lansand sub indrumarea sa mai multe produse de succes.

Compania nu precizeaza motivul plecarii lui Skinner, insa analistii considera ca decizia a venit mai devreme decat se asteptau pietele.

"Cred ca aceasta companie este intr-o pozitie buna si ramane pe maini bune. A facut ceea ce si-a propus", comenteaza analistul Larry Miller de la RBC Capital Markets. 

10 lucruri despre McDonald's care te vor lasa mut de uimire

In 1992, cand profesorul Benjamin Barber, de la Rutgers, a inventat termenul "McWorld", existau 12.700 de McDonald's-uri peste tot in lume. Astazi sunt peste 30.000. Neobosita raspandire a business-ului de-a lungul celor 61 de ani este o incredibila lectie de succes. Pe unele piete, celebrul lant al hamburgerilor abia patrunde.

1. McDonald's serveste zilnic 1% din populatia lumii.

2. McDonald's vinde peste 75 de hamburgeri pe secunda.

3. Veniturile de 24 de miliarde de dolari au ajutat-o sa devina cea de-a 90-a economie a lumii.

4. Veniturile de 32 de miliarde de dolari de pe urma magazinelor in regim de franciza, fac din McDonald's cea de-a 68 economie a lumii, inaintea Ecuadorului.

5. McDonald's angajeaza 1 milion de oameni in SUA, in fiecare an.

6. Potrivit estimarilor companiei, un muncitor american din opt a fost angajat la McDonald's.

7. Este cel mai mare distribuitor de jucarii.

8. Arcurile care simbolizeaza McDonald's sunt recunoscute de 88% dintre americani, spre deosebire de doar 54% care recunosc crucea crestina.

9. Regina Marii Britanii detine un magazin McDonald's langa Buckingham Palace, ca parte a vastului sau portofoliu imobiliar.

10. In urmatorii trei ani, McDonald's va deschide cate un magazin in China in fiecare zi.