Anterior, reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania au afirmat intr-o conferinta de presa ca Airline Management Solutions este o firma cu actionariat romano-belgian. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Airline Management Solutions a fost infiintata pe 17 aprilie si are ca actionari patru persoane fizice din Bucuresti, respectiv Teodor Cristian Rada (33%), Marius Mihail Puiu (33%), Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) si Luciana Paunescu (17%), scrie Mediafax.

Potrivit informatiilor prezentate pe reteaua Linkedin, Luciana Paunescu detine Blue Air Travel si a fost director executiv la Maxitours Belgia, care are in oferta diverse destinatii din Romania.

Administratorul Airline Management Solutions, Tudor-Zamfir Constantinescu, este fost pilot la Blue Air si locuieste la Bruxelles, potrivit profilului sau pe Facebook. De asemenea, Teodor Cristian Rada a fost pilot la Blue Air, potrivit profilului sau pe Google+.

Printre obligatiile cumparatorului se numara plata datoriilor legate de activitatea curenta si onorarea zborurilor deja contractate, anunta intr-un comunicat Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Romstrade, firma aflata in insolventa si care detine Blue Air.

Tranzactia consta in transferul operatiunilor companiei Blue Air (fondul de comert, care include brandul Blue Air, know-how-ul si platforma de vanzare, nu si activele imobilizate ale companiei), precum si preluarea unor obligatii de 28 milioane euro, din care 24 milioane euro reprezinta bilete platite in avans de catre 276.000 de pasageri.

Cine este noul cumparator al operatorului low-cost

”Am pornit intr-o cursa accelerata pentru a da companiei sanse reale de redresare, in contextul insolventei actionarului majoritar. Am reusit sa atragem intr-o prima faza 12 investitori interesati si, in doar o luna de la anuntul de vanzare am selectat o oferta castigatoare”, a declarat, intr-un comunicat, Andrei Cionca, Fondatorul Casei de Insolventa Transilvania, coordonatorul Comieiri de negociere pentru vanzarea Blue Air.

Intrebat de ziaristi pe cine reprezinta Airline Management Solutions si daca are licenta de zbor pentru Romania, Cionca a afirmat doar ca firma este inregistrata in Romania, are actionariat romano-belgian si ca are licenta de zbor "intr-o tara", fara sa mentioneze care anume. "Airline Management Solutions este detinuta de o firma din Belgia si doua persoane fizice, este o firma romano-belgiana, inregistrata in Romania. Este un start-up", a afirmat Cionca.

El a subliniat, la insistentele ziaristilor care intrebau daca in spatele firmei se afla omul de afaceri Nelu Iordache, ca acesta nu are nicio legatura cu aceasta societate. "Am avut discutii cu Nelu Iordache despre compania Romstrade, dar nu am avut nicio discutie pe tema vanzarii Blue Air", a afirmat Cionca.

In prezent, Blue Air opereaza zboruri cu 8 aeronave, catre 30 de destinatii europene cu plecare din Bucuretti, Bacau si Sibiu, avand aproximativ 400 de salariati. Compania aeriana low-cost a transportat anul trecut 1,45 milioane de pasageri si are afaceri anuale de aproape 150 milioane euro. Principalul competitor, Wizz Air, a transportat 2,7 milioane pasageri si estimeaza 3 milioane de pasageri pentru 2013.

Blue Air si constructorul Romstrade, aflat in insolventa, sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad si aflat in prezent in detentie.