In prezent, de exemplu, se lucreaza de zor intr-un fast food din inima Clujului, un oras al carui centru era acum un an pustiu.

Se monteaza mobilierul si se fac ultimele retusuri. Patronul plateste chirie 2.000 de euro pe luna, in timp ce in urma cu doi ani ar fi dat aproape 5.000.

Pe aceeasi strada este si Teodor Tonea, administrator al unei pizzerii: "Trebuia sa ne reprofilam si atunci ne-am gandit ca ar merge mai bine cu produse alimentare".

De altfel, ospatarii spun ca, intr-o singura zi, au comenzi de 100 - 150 de pizza.

Anul trecut, la Brasov, criza a inchis multe baruri si magazine din Piata Sfatului sau de pe bulevardul Republicii. In urma au ramas doar spatii goale si nimeni nu indraznea sa se apropie.

Adrian Poenaru, reprezentant al unui restaurant, este insa optimist: "Iesim din perioada asta grea care a fost, a trecut... Este un progres, mai incet, dar este un progres."

La randul lor, analistii finaciari spun ca scaderea preturilor chiriilor poate aduce in aceasta perioada de criza profituri frumoase.