Iar acum, vrea sa investeasca 400 de milioane de dolari in mine de aur, in intreaga lume. Planul cel mai indraznet este exploatarea zacamantului aurifer dintr-o zona a Kirgistanului, unde, potrivit Bloomberg, s-ar afla 2,4 milioane de uncii de aur (aproximativ 7.000 de kilograme).

Cine este insa rusul de 34 de ani? Iubeste sportul, tocmai de aceea a cumparat mai multe echipe si companii din domeniu. A achizitionat toamna trecuta clubul de fotbal din Portsmouth, cu o suma pe care nu a facut-o publica, si vrea sa aduca echipa in Premier League. Mai detine doua echipe de basket in Lituania si unul dintre cele mai vechie cluburi de fotbal din Rusia, Spartak Moscova.

A investit, de asemenea, si in companii auto. A cumparat, in 2007, 30% din compania olandeza Spyker Cars, dar, ulterior, a fost nevoit sa-si vanda actiunile, dupa achizitionarea Saab de catre Spyker.

A vrut sa investeasca 143 de milioane de dolari si in Saab, dar a fost impiedicat de Banca Europeana de Investitii. Dupa aceasta decizie, a publicat o opinie in New York Times, in care acuza companiile americane de faptul ca le este teama sa ccepte bani din partea investitorilor rusi.

Este foarte prezent pe internet. Antonov are un cont pe Tweeter unde publica frecvent stadiul negocierilor sale cu Saab. Si, dupa modelul altor miliardari rusi, are un site personal pe care raspunde tututror celor care il critica, precum si fotografii si noutati despre afacerile sale.