Potrivit Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate acestui dosar, grupul magnatului Rupert Murdoch a "sondat in mod informal interesul potentialilor cumparatori pentru activitatea sa de presa scrisa din Marea Britanie, News International".

"Avand in vedere contextul economic dificil pentru presa, niciun cumparator nu si-a manifestat interesul”, dar ideea ar putea fi avansata "in urmatoarele sase luni", a precizat cotidianul.

In afara de News of the World (Notw), care a publicat duminica ultimul sau numar, aceasta divizie detine publicatiile The Sun, The Times of London si The Sunday Times, a adaugat acesta.

Rupert Murdoch, care a mers la Londra, a decis sa inchida brusc Notw, aflat la originea scandalului politic din Marea Britanie pentru ca a recurs la interceptarea mesageriei vocale sau scrise pentru a obtine informatii.

Grupul s-a hotarat luni sa accepte amanarea sine die a proiectului sau de cumparare a companiei de telecomunicatii prin satelit BSkyB in schimbul a aproximativ zece miliarde de euro.

O comisie parlamentara britanica a cerut marti audierea lui Murdoch, precum si a fiului acestuia, James, presedintele News International.


"A murit de rusine": tabloidul News of the World s-a inchis dupa 168 de ani de aparitie

Scandalul interceptarilor News of The World clatina un imperiu de 7,6 miliarde de dolari