EasyJet, a doua mare companie aeriana low-cost din Europa, a precizat ca a convertit o optiune pentru 30 de aparate A320 intr-o comanda ferma si a adaugat una pentru alte sase aparate din actuala versiune A320.

Aeronavele, fiecare cu o capacitate de 186 de locuri, vor fi livrate in 2018 si 2021.  

"Aceste avioane vor oferi o mai mare flexibilitate in organizarea flotei, inclusiv prin accelerarea unora dintre avioanele A319 din flota noastra", informeaza compania britanica.  

EasyJet a anuntat ca in anul fiscal incheiat la 30 septembrie 2015 profitul sau net a crescut cu 22%, pana la nivelul de 548 milioane de lire sterline, in conditiile in care numarul pasagerilor a crescut cu 6%, pana la 68,6 milioane.  

"Perspectiva noastra pe termen lung este pozitiva. Ne asteptam ca cererea pe pietele noastre sa fie sustinuta, iar EasyJet sa continue sa fie un castigator pe aceste piete", a declarat directorul general Carolyn McCall.  

Pe piata din Romania, EasyJet a decis sa inceteze zborurile pe ruta dintre Londra Gatwick si Bucuresti incepand din martie 2015. Aceasta este a doua retragere a companiei de pe piata din tara noastra.