"Fata de 2011, afacerile companiei au scazut ca volum din cauza efervescentei politice, care a marcat negativ atat piata IT&C cat si economia in ansamblul ei, fapt evidentiat de evolutia indicatorilor macroeconomici", a declarat Radu Enache.

Anul trecut a fost marcat, printre altele, de schimbarea guvernului si de o criza politica urmata de suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu si referendumul pentru demiterea acestuia. 

Radu Enache a adaugat ca, pentru acest an, se asteapta ca afacerile HP Romania sa revina "pe plus", pe fondul implicarii companiei in proiecte mari din zona IT, care sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii IT&C a Romaniei. 

"Stim ca nu sunt bani, situatie care poate fi compensata prin atragerea de fonduri europene si punerea in practica a unor parteneriate de tip public-privat in zona IT&C, unde HP Romania sa contribuie financiar", a spus seful companiei. 

El a afirmat ca HP Romania este unul dintre cei mai mari angajatori locali din zona IT&C. 

"Vrem sa angajam in continuare. Avem circa 3.600 de angajati si ne propunem sa ajungem la 3.800 la finele anului", a spus Enache. 

Hewlett-Packard Romania a deschis un centru educational si de cercetare in Universitatea Politehnica din Bucuresti, in urma unei investitii de 75.000 de dolari.  Centrul HP din Politehnica este primul de acest tip din Romania care va implementa programul de certificare HP ATA (Accredited Technical Associate). 

In 2011, Hewlett Packard Romania SRL a avut afaceri de 294,5 milioane lei si un profit net de 37,7 milioane lei.