Afacerile BCR au scazut in perioada crizei, dar oficialul Erste subliniaza ca sunt semne pozitive pe piata romaneasca.

Cu toate ca BCR a vandut anul trecut un portofoliu de credite neperformante pe segmentul corporate, de 1,2 miliarde euro, banca a inregistrat o crestere cu doua cifre a creditelor pe segmentul IMM-urilor si un avans cu o cifra pe cel al companiilor mari, singura scadere, de cateva procente, fiind pe sectorul public, determinata de politica bancii de a-si reduce prezenta pe aceasta bucata, a aratat Sikela.  

"Avem o strategie clara de crestere pentru 2016, pe corporate banking. Ne vom axa pe sectoare strategice, orientate catre export, vrem sa ne implicam in orice sector despre care ne asteptam sa creasca sau sa revina pe crestere, pe termen scurt", a afirmat oficialul Erste.  

Sikela a spus ca in regiunea Europei Centrale si de Est dependenta companiilor de finantarea bancara este puternica, iar banca analizeaza unde si cum va investi miliardul de euro pentru cresterea creditarii companiilor.  

"Pregatim o noua strategie pentru intregul grup. Partea principala este sa crestem substantial cota pe corporate banking, pentru a deveni lideri pe acest segment. In multe tari din regiune suntem intre primele trei banci pe acest segment, dar cu putine exceptii nu suntem liderul pietei pe corporat"e banking. Planificam pentru toate tarile din regiune sa intarim pozitia Erste pe segmentul de corporate banking, a spus Jozef Sikela, potrivit Agerpres.