"Profitul net de aproape un miliard de euro, capitalizarea solida si costurile de risc semnificativ mai reduse din 2015 arata ca ne-am facut temele", a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank AG.

"Situatia dobanzilor constituie in continuare o provocare, iar impactul este vizibil in reducerea profitului operational", dar a aratat ca "banca a inregistrat o crestere solida a creditarii, sustinuta in mod egal de operatiunile de retail si corporate".  

"Rezultatele noastre arata ca facem parte dintr-un grup restrans de banci care isi castiga costul capitalului. Ne propunem sa ne imbunatatim pozitia de piata, in ciuda contextului care va ramane dificil pentru industria noastra. Sunt multumit ca, datorita profitabilitatii, ne-am imbunatatit semnificativ capitalizarea. Cu un indice al capitalului comun de rang 1 de 12,3%, suntem cu mult peste nivelul cerut de reglementatorii, de 9,75%. Rezultatul solid ne permite sa realizam trei lucruri: sa finantam in continuare cresterea pe pietele noastre, sa ne consolidam baza de capital si sa platim dividende. Vrem sa impartasim rezultatele bune cu actionarii nostri si vom propune un dividend de 50 eurocenti pe actiune", a spus Treichl.