Anchetele de conjunctura, in urma carora au fost obtinute concluziile indica soldul conjunctural, obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si cel al directorilor care au indicat varianta negativa. 

Astfel, cei din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +4%).

In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere - fabricarea hartiei si a produselor din hartie (sold conjunctural +26%), fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice (sold conjunctural +20%) si fabricarea echipamentelor electrice (sold conjunctural +18%).

Si preturile produselor industriale vor stagna (sold conjunctural +4%).

Numarul de salariati va inregistra de asemenea o relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4% pe total industrie prelucratoare. 

In constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural 0%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -4%).

Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -5%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza un avans moderat (sold conjunctural +6%). 

In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural -1%) si a volumului total al vanzarilor de marfuri (sold conjunctural +1%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra relativa stabilitate (sold conjunctural -1%).

Angajatorii prognozeaza mentinerea numarului de salariati (sold conjunctural +1%) si majorarea moderata a preturilor (sold conjunctural +12%). 

Conform estimarilor din luna august 2013, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate (sold conjunctural +3%).

In sectorul de servicii se estimeaza pentru urmatoarele trei luni o scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -7%) si mentinerea tarifelor (sold conjunctural +2%).