Cu o scena enorma, cu un castel gotic in mijlocul ei, Lady Gaga a avut locul de joaca perfect. La Bucuresti, artista a dansat printre carcase transate, imbracata intr-o copie a celebrei sale rochii din carne, a asistat la o casatorie insangerata, a vomat in culise, dupa care si-a pus o tiara pe cap si a cantat la un pian montat pe o motocicleta. Si asta nu e tot.

Artista, vazuta in unele tari pe care le-a traversat, cu turneul sau "The Born This Way Ball", ca fiind "Anticristul", a aparut pe scena calare pe cai mitici, pe "Highway Unicorn". A urmat piesa "Government Hooker", dupa care, pentru "Born This Way", Lady Gaga a fost, intr-un scenariu suprarealist, mama si copil nascut si a iesit dintr-un uter. Dupa dramatica si naturalista scena a nasterii, a urmat, firesc, "Born this Way", cu tinute cu strasuri, piele si indemnuri catre public de "put your hands up".

Imbracata in alb, cu o casca asemenea unei stridii si plutind pe o banda rulanta, Lady Gaga s-a indreptat catre "Bad Romance", in timp ce din lacasurile castelului - o casa Barbie in stil gotic - se vedeau instrumentisti si dansatori cu bustul gol. Incercand sa dovedeasca faptul ca, asa cum spune in cantecele sale, face parte dintr-o noua rasa, Lady Gaga a schimbat tinute ce creionau personaje diverse: de la o Statuie a Libertatii cu o coroana cu strasuri si ciorapi din plasa la rochia rosu sangeriu, ce amintea de celebra ei vestimentatie din carne, si o tinuta alba, la care a atasat o masca de berbec.

"Nu sunt femeie, nu sunt barbat, nu sunt o creatie a guvernului vostru", a spus Lady Gaga, moment in care a fost aclamata de spectatori. "Dar suntem asemanatori. Impartim aceleasi vise, aceleasi sperante (...) Sunt tot ce iubiti in legatura cu voi si tot ce urati la voi", a mai spus artista.

Pentru ca scopul ei declarat este sa invadeze planeta Pamant ca artista pop, Lady Gaga a adus la Bucuresti tot arsenalul, inclusiv pe catelul ei, Fozzi. La un moment dat, aceasta si-a invitat fanii in backstage, sa ii vada prietenul rasfatat. "Sunt privilegiata si fericita sa fiu cu voi. Toti au fost atat de draguti cu mine, asa ca o sa dansez de o sa imi rup fundul in aceste doua ore", a spus ea. Si a urmat o cursa a artistei pe o motocicleta pe care s-au regasit intai steagul Romaniei, apoi o dansatoare cu care artista a avut un dans erotic.

A existat apoi un moment de confesiune din partea artistei. "M-am dus in culise pentru ca am vomat si nu am vrut sa vedeti asta... mi se intampla uneori", a spus ea. Dar asta nu a impiedicat-o sa isi aseze pe cap o tiara si sa cante, la pianul de pe motocicleta, "Princess Die". Mai tarziu, tiara a fost inlocuita de o bandana, costumatia sado-maso, de o rochie rosie, cu care a dansat printre carcasele de animale expuse, iar castelul gotic s-a transformat intr-o discoteca neon, pentru "Electric Chapel".

Inainte de hitul "Poker Face", Lady Gaga a tinut sa spuna cat de frumos este Palatul Parlamentului din Piata Constitutiei, pe care il vedea in fata. "Timpul nostru impreuna s-a terminat, dar niciodata nu va mai exista o bariera intre noi", a spus ea. Desi vocea artistei a fost dublata de backing vocals sau de efecte electronice, abilitatile acesteia au fost aratate de-abia la final, la "The Edge of Glory", pe care a cantat-o la bis.

Pentru piesa "Marry the Night", Lady Gaga a adus pe scena doi copii din public, pe care i-a invatat miscarile sale-semnatura, cu care a disparut in intuneric.

De altfel, concertul lui Lady Gaga de la Bucuresti a fost unul dintre cele mai "de familie evenimente" organizate in Piata Constitutiei. In public au existat numeroase mini-Lady Gaga, in diferite variante, insotite de mame sau bunici.

Concertul de la Bucuresti a fost cel de-al doilea pe care Lady Gaga l-a sustinut in Europa in cadrul turneului "The Born This Way Ball". Cantareata americana a mai concertat la Sofia marti seara. Urmatorul concert al artistei este programat la Viena, sambata.

Cantareata a devenit celebra gratie unor piese precum "Bad Romance" si "Poker Face", dar si cu ajutorul unui marketing agresiv si provocarilor, in special vestimentare.

Unul dintre cei mai influenti oameni de pe planeta: a vandut 23 milioane de albume in 3 ani de cariera

In mai putin de trei ani de cariera, Gaga a castigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizari), a stabilit doua recorduri mondiale si a inregistrat vanzari de peste 23 de milioane de exemplare din albume si 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o "artistul anului" 2010 si "cel mai bine vandut artist al anului 2010".

Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenti oameni ai decadei 2000, a fost inclusa in Topul 100 al celor mai influenti oameni din lume intocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebritati de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au pozitionat-o pe locul 7 pe lista lor anuala a celor mai influente femei din lume.