"Pentru acest an ne-am setat ca obiectiv cresterea organica, dezvoltarea activitatii fiind corelata si cu o crestere a eficientei in utilizarea resurselor. Actiunile intreprinse pe finalul anului trecut si la inceputul acestui an pentru repozitionarea bancii au dat rezultate astfel ca, in primul semestru al acestui an, EximBank a inregistrat o crestere a veniturilor bancare cu aproape 5% fata de perioada similara din 2012, in timp ce cheltuielile operationale s-au redus cu 15%", a declarat, intr-un comunicat, presedintele bancii, Traian Halalai, citat de Mediafax.

Expunerea totala a bancii in nume si cont propriu era la jumatatea anului cu 22% peste nivelul de la finele anului trecut.
"Per ansamblu, activitatea de creditare s-a accelerat in primele sase luni, dinamica acesteia depasind-o pe cea a garantiilor, ceea ce arata ca segmentul corporate incepe sa vada in EximBank un finantator viabil, nu numai un girant pentru creditele contractate de la alte banci comerciale", a mai spus Halalai. El anticipeaza ca banca va incheia anul tot cu profit.

Pe parcursul primului semestru, Eximbank a facut schimbari la nivelul structurii comerciale si a implementat un concept organizational bazat pe existenta unor directori regionali care coordoneaza vanzarile la nivel national.

Totodata, au fost deschise trei unitati teritoriale, la la Galati, Ploiesti si Pitesti, ajungand la o retea de 15 sucursale. In a doua parte a anului urmeaza sa fie inaugurate alte doua unitati.

De asemenea, pentru eficientizarea activitatii, in EximBank se deruleaza un proces de optimizare a fluxurilor de lucru si de reorganizare a departamentelor de client support, precum si de adaptare/lansare de produse.

EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.