"Cred cu tarie ca aveam nevoie de aceasta criza. (...) Cresterile salariale din trecut au pornit de la Guvern. Pe piata muncii era competitie si daca vroiai sa tii un om bun ii dadeai 2.000 de euro net pentru ca spunea ca pleaca in alta parte. A fost o presiune fantastica", a spus George Copos, la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

El a adaugat ca, desi au pierderi in prezent, firmele rezista si continua sa-si plateasca salariatii, dar a a tentionat ca putini antreprenori autohtoni vor putea face fata crizei.

"Toti pierdem in acest moment, dar ramanem in picioare, ceea ce conteaza extraordinar de mult. Avem mii de locuri de munca pe care le platim la lumina zilei, le platim impozitele s taxele. Sunt putini antreprenori autohtoni care vor ramane in picioare", considera omul de afaceri.

Radu Timis a spus, la randul sau, ca din cauza faptului ca forta de munca din Romania este foarte scumpa, investitorii prefera sa se duca in tari precum China sau India.

"In trecut eram competitivi pentru ca aveam salariul 100 de dolari. Eram competitivi cu China, India etc. In prezent, forta de munca din Romania este scumpa si nu mai suntem competitivi pentru atragerea de investitii", a declarat Timis, citat de Mediafax.

El a spus ca actuala criza este "o binecuvantare", in conditiile in care salariile au crescut dupa 2004 in fiecare an cu aproximativ 30%. Omul de afaceri a mai spus ca cine rezista crizei “va avea un viitor frumos”.