Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat ca nu a primit propunerea ministrului pentru IMM, Maria Grapini, dar ca pentru o astfel de reducere a impozitului trebuie identificate surse bugetare alternative, fiind necesar si acordul Fondului Monetar International (FMI).

"La Buget nu a ajuns aceasta propunere. Bugetul este construit pe un impozit de 3%, iar orice modificare necesita acordul FMI si al Comisiei Europene, precum si surse bugetare alternative", a precizat Voinea, citat de Mediafax.

Intrebat daca i se pare totusi posibila reducerea acestui impozit de la 1 iulie 2013, conform propunerii ministrului pentru IMM, Voinea s-a aratat rezervat, explicand ca este vorba de "o suma considerabila" care ar trebui acoperita in acest caz.

Ministrul pentru IMM si mediul de Afaceri, Maria Grapini, a declarat, luni, ca impozitul de 3% pe venitul microintreprinderilor, obligatoriu de la inceputul acestui an, ar putea fi scazut la 1,5% incepand cu luna iulie, Ministerul Finantelor Publice deruland un studiu de impact, la propunerea ministerului.