Ratingul individual al KMG International corespunde nivelului CCC, din cauza profilului financiar slab, in conditiile in care Fitch trateaza un imprumut de 900 de milioane de dolari pe termen de 51 de ani, sub forma de obligatiuni hibrid din partea KazMunayGas PKOP Investment, drept datorii, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

KMGI intentioneaza sa finalizeze rascumpararea a circa 27% din actiunile Rompetrol Rafinare de la guvernul roman in 2014, pentru 200 de milioane de dolari. Fitch considera ca grupul KMG finanteaza tranzactia printr-un imprumut catre KMGI, demostrand din nou asistenta financiara din partea companiei mama.

Ratingul KMGI ar putea fi imbunatatit daca profilul de soliditate financiara al companiei va iesi din categoria CCC, sau daca fluxul de capital va creste datorita imbunatatirii profilului de afaceri. Un alt factor pozitiv ar fi cresterea cotei de piata in Romania si in tarile vecine, cum sunt Turcia sau Ucraina.

Ratingul poate fi influentat negativ de reducerea sprijinului din partea KMG, o criza de lichiditati, achizitii mari sau cheltuieli mari de capital finantate prin imprumuturi la nivelul KMGI.