Printul Khaled bin Alwaleed, care detine fondul de investitii KBW, este fiul lui Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, cel mai bogat om din Arabia Saudita, cu o avere estimata la 21,7 miliarde de euro, potrivit Forbes.

In urma achizitiei realizate de KBW, printul Khaled bin Alwaleed a devenit noul presedinte al companiei Arcadia.

Florin Nistor Chinole, unul dintre fondatorii Arcadia, a participat alaturi de printul Khaled bin Alwaleed la ceremonia in cadrul careia s-a incheiat tranzactia.

Arcadia urmareste extinderea in Orinetul Mijlociu si America de Sud in domenii ca ingineria, arhitectura, designul, consultanta si administrarea de proiecte in industria prelucratoare si constructii.

Preluarea a 50% dintre actiunile Arcadia reprezinta a doua achizitie realizata de fondul KBW in Europa in acest an, dupa cumpararea companiei italiene Raimondi Cranes, care produce macarale.

Arcadia Engineering a fost infiintata in 1993, iar din 2010 compania si-a extins operatiunile in Europa de Est. Arcadia Engineering are 34 de angajati si printre clientii sai se numara Petrom, NEPI, OMV, Mega Image si Procter&Gamble. In prezent, compania dezvolta si administreaza proiecte in domeniul constructiilor si ofera servicii de consultanta.