Noul director a fost numit ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administratie al Romarm, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Turismului.

Ministrul de resort, Mihai Tudose, a declarat ca va sprijini "relansarea si revitalizarea" Romarm si ca activitatea companiei trebuie sa se bazeze pe "inalte principii de etica si morala" si sa fie guvernata de "un inalt spirit de legalitate", potrivit comunicatului.

Directorul Romarm, Dan Tache, si seful sucursalei din Brasov a companiei, Aurel Veltan, au fost arestati saptamana trecuta pentru abuz in serviciu, in legatura cu incheierea ilegala a unor contracte de prestari servicii cu Gold Trans Tur, care a incasat peste 770.000 de lei fara a executa serviciile prevazute.

Noul sef al Romarm lucreaza in domeniul apararii din anul 1973, avand functii precum secretar de stat in MApN, sef al Directiei Relatia cu Parlamentul si asistenta juridica din MApN sau loctiitor al sefului Reprezentantei militare a Romaniei la NATO si UE.

In 2013, Serban si alti zece generali si colonei, inclusiv fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, au fost trimisi in judecata in dosarul privind cumpararea unor locuinte de serviciu in baza unor declaratii false.

Sef al Directiei Legislatie si Asistenta Juridica din MApN la data faptelor, Serban a fost acuzata de participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice si la fals intelectual (doua acte materiale), toate cu consecinte deosebit de grave.

Romarm are capital integral de stat si 15 filiale. Valoarea contractelor de export incheiate de companie anul trecut, cu livrari si in 2015, este de 262 milioane dolari. Anul trecut, compania a exportat produse de 85 milioane dolari.