Dezvoltarea platformei a început din august 2019, iar anul acesta a fost extinsă echipa operaţională şi au fost consolidate tipurile de servicii oferite.

În prezent, pe Avocado sunt disponibile servicii de life & business coaching, consultanţă legală sau psihoterapie, urmând ca în perioada următoare platforma să găzduiască şi alte tipuri de experţi, precum mentori de business, consultanţi de marketing sau nutriţionişti.

"La Neogen Capital, investim doar în ce ne pricepem şi proiectele sunt în general marketplace-uri în ultima perioadă, categorie din care face parte şi Avocado, pentru că acoperă servicii oferite cu ajutorul unor freelanceri şi consultanţi. Bariera digital-nedigital este din ce în ce mai subţire, ceea ce înseamnă că tehnologia aduce mai uşor la îndemâna oamenilor diferite servicii pe care în mod tradiţional nu le puteau accesa în sfera digitală", a declarat Călin Fusu, antreprenor şi fondatorul platformei de recrutare Bestjobs şi al Grupului Neogen.

Platforma Avocado.red se adresează atât persoanelor care au nevoie de un specialist, cât şi companiilor care vor să ofere astfel de abonamente angajaţilor, ca beneficiu extrasalarial.

Platforma Avocado oferă servicii de life & business coaching încă din decembrie 2019, având în prezent peste 50 de specialişti în life coaching şi peste 200 de sesiuni de coaching individual realizate, iar serviciile de consultanţă legală şi psihoterapie sunt disponibile din 15 iunie.

Nevoia pentru astfel de servicii există deja de mai multă vreme în piaţa din România, urmând modele deja testate şi validate pe plan internaţional, şi a fost accentuată în contextul epidemiei de COVID-19, se menţionează în comunicat.

Startup-ul Avocado.red se concentrează momentan pe piaţa din România, însă are deja câţiva specialişti internaţionali care pot fi accesaţi pe platformă. În planurile de viitor intră extinderea la nivel european.