"Ca urmare a acestei investitii, Catalyst Romania devine actionar minoritar, intreaga participatie a fondului fiind directionata catre cresterea companiei. Finantarea va alimenta extinderea Green Horse Games pe alte piete, in principal prin intensificarea activitatilor de marketing si cresterea echipei", se arata intr-un comunicat al Catalyst.

Fondul nu a mentionat nici suma investita in companie, nici participatia detinuta.

Datele de la Registrul Comertului arata ca fondul a devenit al doilea cel mai mare actionar in companie, Catalyst detinand 12,88% din Green Horse Games, in timp ce George Lemnaru controleaza 71,67%, iar Malin-Iulian Stefanescu are 11,16% din partile sociale. Restul capitalului este detinut de Andronic Ana-Maria (0,86%) si de Alex Stroe (3,43%).

Fondata de catre George Lemnaru si Alex Stroe, Green Horse Games (www.GreenHorseGames.com) este o companie de gaming social care dezvolta jocuri interactive sociale, valorificand puterea comunitatilor online.

Principalul produs al companiei este LigaUltras.com, un joc social care urmareste sa reuneasca suporterii de fotbal din intreaga lume. Fondatorii urmaresc sa extinda succesul Liga Ultras si pe cat mai multe piete din Europa, Asia si America de Sud si sa continue planurile de dezvoltare a unor noi produse de gaming social.

Simultan cu infuzia de fonduri realizata de catre Catalyst Romania, la majorarea de capital a Green Horse Games a participat si Malin-Iulian Stefanescu, actionar minoritar si primul investitor care a sustinut proiectul fondatorilor.

Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE.

Pana in prezent, Catalyst Romania a asigurat finantare pentru www.avocatnet.ro, Simartis Telecom si www.elefant.ro. Fondul sustine IMM-urile autohtone care activeaza in special in domeniile TMT cu investitii cuprinse intre 200.000 euro si 2 milioane de euro. Alaturi de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investitii in fond si BT Asset Management (BTAM), companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum si alti investitori privati. Fondul este administrat de catre 3TS Capital Partners, una dintre cele mai importante companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est.