"Fondul continua sa analizeze optiuni strategice pentru o potentiala reducere a participatiilor detinute in OMV Petrom SA sub pragul de 15% din capitalul social subscris al societatii inclusiv prin intermediul unei oferte publice privind atat actiuni, cat si Certificate de Depozit avand drept suport actiuni (Global Depositary Receipt - GDR), urmand ca GDR-urile sa fie listate pe London Stock Exchange", se precizeaza in raport.

Orice asemenea tranzactie este conditionata atat de existenta unor conditii de piata favorabile, cat si de obtinerea aprobarilor necesare. 

"Analiza ramane in continuare deschisa, este subiect al altor numeroase elemente si conditii de piata, iar o decizie ferma de a merge mai departe cu o tranzactie nu a fost inca luata. Astfel, cum a fost raportat anterior (5 martie 2014), anunturi subsecvente se vor face cand o decizie ferma va fi luata in acest sens", potrivit FP.

Fondul precizeaza ca detine in prezent 19% din capitalul social subscris al societatii (reprezentand 32,86% din VAN-ul Fondului la 31 iulie 2015) si tinde sa creasca lichiditatea tranzactiilor cu actiuni ale OMV Petrom, ramanand dedicat dezvoltarii cu succes a acesteia in calitate de actionar pe termen lung.

La randul sau, OMV Petrom a anuntat miercuri ca va convoca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pe 22 septembrie pe ordinea de zi fiind aprobarea listarii secundare pe Bursa de Valori din Londra.