"Suntem dispusi sa discutam cu oricine devine actionar majoritar despre noua structura a actionarilor din companii. Vanzarea este o optiune, dar depinde de pretul pe care il vom avea", a spus Konieczny.

Fondul are participatii de 12% la Enel Distributie Muntenia si de cate 24,1% la Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea, companii pe care grupul italian, actionarul majoritar, a anuntat ca le vinde. 

Pachetele de actiuni pe care Fondul Proprietatea le detine aici reprezinta 9,5% din valoarea activului net al societatii.

Cel la Enel Distributie Banat este evaluat de FP la 130 de milioane de euro, la Enel Muntenia la 107 milioane de euro, iar la Enel Dobrogea la 86 milioane de euro. 

Fondul Proprietatea are dreptul de a vinde participatia la Enel Muntenia in aceleasi conditii ca actionarul majoritar, conform contractului de privatizare.

FP nu este implicat in procesul vanzarii distributiilor Enel in calitate de cumparator, a raspuns Konieczny la o intrebare daca Fondul ar fi dispus sa utilizeze in schimburi participatiile la distributiile Enel pentru a dobandi pachetul majoritar la una dintre ele. 

De asemenea, Fondul are participatii de cate 12% si la companiile Enel Energie Muntenia si Enel Energie. 

Enel, care detine o treime din piata distributiei de energie din Romania, a anuntat ca vrea sa vanda operatiunile din Romania pana la sfarsitul acestui an. 

Nuclearelectrica a anuntat, vineri, ca analizeaza posibilitatea de a cumpara o parte din operatiunile Enel in Romania, insa nu a inaintat inca nicio oferta, decizia urmand sa fie discutata de catre actionari.