“Oferta va fi constituita doar din actiunile detinute de Fond. Compania nu va face o majorare de capital in legatura cu oferta publica si nu va primi niciun venit din aceasta. Actiunile si GDR-urile vor fi oferite catre investitori persoane fizice si investitori institutionali in Romania prin intermediul unei oferte publice (...) Reducerea partiala a participatiei Fondului in OMV Petrom S.A. are in vedere cresterea numarului actiunilor libere la tranzactionare ('free float') ale Companiei”, se arata in documentul citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Fondul detine la acest moment aproximativ 19% din capitalul social emis al Societatii (reprezentand 22,87% din NAV-ul Fondului la 31 August 2016) si urmareste cresterea lichiditatii actiunilor Societatii si in acelasi timp sa ramana un investitor pe termen lung dedicat dezvoltarii cu succes a Societatii.

Actionarii OMV Petrom S.A. au confirmat printr-o decizie in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor sustinerea acestora pentru admiterea GDR-urilor Societatii la listare pe lista oficiala a UK Financial Conduct Authority si la tranzactionare pe piata principala a instrumentelor financiare listate la London Stock Exchange, in plus fata de listarea existenta a actiunilor sale ordinare la Bursa de Valori Bucuresti. Oferta se asteapta sa fie incheiata in trimestrul 4 din 2016, in functie de conditiile de piata, aprobarea Prospectului de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania si de confirmarea de catre UK Listing Authority a eligibilitatii Societatii pentru admiterea pe lista oficiala a UK Financial Conduct Authority”, mentioneaza Fondul Proprietatea.

In privinta participatiei ramase in OMV Petrom S.A., Fondul a fost de acord cu o perioada de interdictie spre vanzare de 360 zile de la data inchiderii ofertei, sub rezerva anumitor exceptii.

“In cadrul ofertei, Goldman Sachs International va actiona ca Sole Global Coordinator si ca Joint Bookrunner al tranzactiei, iar Banca Comerciala Romana, Erste Group si WOOD & Company vor actiona ca Joint Bookrunners. Detalii complete cu privire la oferta vor fi incluse in Prospectul ce urmeaza a fi publicat in perioada urmatoare”, precizeaza documentul.