Ocupanta locului 3 mondial in topul companiilor producatoare de panificatie congelata vrea sa extinda afacerea Fornetti. Aryzta AG are fabrici pe patru continente, iar actiunile ei sunt tranzactionate la bursele din Zurich si Dublin. 

Fornetti are 800 de angajati in Ungaria si 500 de angajati in Romania si Bulgaria. Compania a inregistrat anul trecut venituri de 64,6 milioane de euro.

Fondatorul Fornetti si constructorul grupului timp de 18 ani, József Palásti, a declarat:

"In structura sa curenta, Fornetti si-a atins limitele. Pentru a face urmatorul pas, acela de a deveni o companie cunoscuta pe plan international, este inevitabila colaborarea cu un partener profesionist, care are experienta necesara si o baza financiara stabila".

József Palásti va sustine in continuare dezvoltarea Fornetti si va lucra pe viitor ca si consilier strategic si ambasador al brandului. 

"Arytza este foarte entuziasmata de oportunitatea semnificativa pe care o ofera Fornetti. Pentru a ne atinge scopul cu brandul Fornetti, am intocmit un plan de dezvoltare si afaceri pe termen lung. Pentru sustinerea activitatii planificam sa investim aproximativ 1 milion de Euro in urmatoarele 6 luni si totodata ne propunem sa crestem semnificativ numarul de angajati", aspus directorul executiv Aryzta si noul CEO al Fornetti Holding, Sebastian Gooding. De asemenea, aceasta subliniaza ca: "scopul noului proprietar este de a dezvolta brandul Fornetti ca lider regional, urmand ca marca sa devina cunoscuta si la nivel european".