Forulmul IMM-urilor va fi inaugurat in prezenta prim-ministrului Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, a reprezentantilor institutiilor si organizatiilor publice si private de profil, care se vor afla timp de trei zile fata in fata cu reprezentanti ai IMM-urilor din toata tara.

Inca din prima zi, cele trei sesiuni de discutii se vor axa pe teme de interes major pentru IMM-uri.     

Sesiunea I este dedicata initiativelor si actiunilor care promoveaza rolul IMM-urilor in tara noastra si le pozitioneaza strategic in stimularea cresterii economice si a competitivitatii.    

Sesiunea a II-a este centrata pe stimularea accesului la finantare in randul IMM-urilor, incepand de la facilitati fiscale acordate mediului de afaceri si pana la instrumente de garantare a creditelor si de contragarantare sau solutii financiare integrate pentru sustinerea IMM-urilor.    

Sesiunea a III-a incheie prima zi reiterand necesitatea de a incuraja spiritul creativ si inovator al IMM-urilor, subliniind rolul industriilor creative, importanta colaborarii IMM-urilor cu mediul academic in noua economie a cunoasterii si a stabilirii de relatii de cooperare intre firme, drept cea mai puternica forma de promovare a afacerii. 

A doua zi va aduce in atentie, de asemenea, subiecte de actualitate.     

Sesiunea I traseaza coordonatele relatiei IMM-stat: accesul la achizitiile publice, modalitati de colaborare cu sectorul public, oportunitati si obligatii.    

Sesiunea a II-a este in intregime consacrata antreprenoriatului feminin, punand accentul pe prezentarea programelor dedicate implicarii femeilor in afaceri si a ofertelor de finantare care tintesc direct segmentul antreprenoriatului feminin.    

Dezvoltarea antreprenoriatului romanesc in randul tinerilor face subiectul Sesiunii a III-a si completeaza abordarea sectorului IMM-urilor din Romania. Sesiunea este centrata pe prezentarea masurilor guvernamentale pentru sustinerea tinerilor intreprinzatori si impartasirea povestilor de succes ale acestora.