Protejata lui Murdoch, Rebekah Brooks, arestata in scandalul interceptarilor de la News of the World

Sean Hoare a fost primul jurnalist identificat ca a afirmat despre fostul redactor-sef adjunct al tabloidului Andy Coulson ca stia despre interceptarile efectuate de personalul sau.

Hoare, care a lucrat anterior la publicatiile The Sun si News of The World cu Coulson, inainte de a fi demis pentru probleme cu drogurile si bautura, ar fi fost gasit mort in casa sa din Watford, potrivit The Guardian.

Politia din Hertfordshire nu a confirmat insa identitatea acestuia. "Astazi (luni), la ora 10.40, politia a fost chemata in Langley Road, Watford, in urma preocuparilor privind starea unui barbat care locuia la o adresa de pe aceasta strada. Dupa sosirea politiei si a ambulantei la proprietate, a fost descoperit cadavrul unui barbat. Barbatul a fost declarat mort la fata locului, in scurt timp", se arata intr-un comunicat al Politiei.

"Decesul este considerat in prezent ca neexplicat, dar nu suspect. Investigatiile politiei privind acest incident continua", scrie in comunicat.

Hoare a facut pentru prima data dezvaluiri intr-o ancheta a cotidianului american New York Times privind acuzatiile de interceptari de la News of the World. El a declarat ca Andy Coulson nu numai ca stia de interceptari, dar si-a incurajat personalul sa intercepteze convorbirile telefonice ale unor celebritati pentru a obtine exclusivitati.

Confesiunile unui fost reporter al News of the World: "Cele mai multe bombe de prima pagina erau fabricate"

Ulterior, Hoare a declarat pentru BBC ca editorul sau de la acea vreme, Coulson, i-a cerut personal sa intercepteze convorbiri. De asemenea, el a declarat pentru New York Times ca reporteri de la News of the World puteau folosi tehnologie destinata politiei pentru a localiza persoane utilizand semnalul de la telefoanele lor mobile, in schimbul unor plati catre politisti.

Coulson a demisionat in 2007 din functia detinuta la News of the World si a devenit ulterior directorul de comunicare al actualului premier britanic David Cameron, post pe care l-a abandonat in ianuarie din cauza acestui scandal.

Si Rupert Murdoch a fost omorat. Virtual insa

Grupul de hackeri LulzSec a piratat mai multe site-uri ale grupului media News Corporation al lui Rupert Murdoch si a anuntat, in mod fals, moartea fondatorului acestuia, conform AFP.

Potrivit unei capturi de ecran publicate de site-ul de informatii specializate TechCrunch, LulzSec a difuzat pe prima pagina a tabloidului britanic The Sun informatia falsa potrivit careia "Rupert Murdoch, controversatul magnat media, a fost gasit mort, potrivit unor informatii, in gradina sa", dupa ce a ingerat "o mare cantitate de paladiu", un metal folosit in aliajele dentare.

In jurul orei 22.30 (01.30 - ora Romaniei), internautii care incercau sa viziteze pagina The Sun erau ghidati pe firul Twitter de LulzSec. Era imposibil sa te conectezi la pagina News International, filiala britanica a imperiului News Corp, aflat in prezent in centrul unui scandal privind interceptarile telefonice in Marea Britanie.

"Am luat in posesie The Sun/News of the World", a scris LulzSec pe Twitter. "Aceasta nu este decat prima faza - asteptati-va sa il vedeti pe lulz dezlantuindu-se in zilele urmatoare".

La sfarsitul lunii iunie, grupul LulzSec a anuntat incheierea activitatii sale, revendicand o campanie de 50 de zile de descoperire a vulnerabilitatii sistemelor guvernamentale si private, inclusiv CIA si politia britanica.

Mesajul de incheiere a campaniei a fost lansat la cateva zile dupa arestarea, in Marea Britanie, a unui tanar hacker in varsta de 19 ani, prezentat de politia britanica drept un membru al LulzSec. Grupul a negat ca tanarul, eliberat la sfarsitul lui iunie, face parte din echipa sa.

Rupert Murdoch voia sa se retraga de la conducerea companiei de mai bine de un an

Rupert Murdoch, directorul general si fondatorul grupului de presa News Corp, aflat in centrul unui enorm scandal in Marea Britanie, intentiona sa predea conducerea companiei sale de peste un an, a scris ieri Wall Street Journal, citat de AFP.

"Inainte de a aparea scandalul, batranul Murdoch intentiona sa demisioneze din functia de director general in favoarea lui Chase Carey, directorul executiv al grupului", a scris cotidianul pe site-ul sau, citand surse apropiate dosarului.

Murdoch are 80 de ani. "In virtutea acestui scenariu, Murdoch ramane presedinte", a adaugat cotidianul, detinut de News Corp.

"O asemenea schimbare - analizata de peste un an, potrivit unei surse apropiate dosarului - ar fi avut fara indoiala putine efecte asupra grupului dar ar fi avut o importanta simbolica enorma", adauga autorul articolului.

Australian si american, Rupert Murdoch, unul dintre cei mai importanti magnati media de pe planeta, urmeaza sa se explice marti in fata parlamentarilor britanici.

El este convocat in fata a zece deputati din Comisia pentru Media a Camerei Comunelor impreuna du fiul sau James, in varsta de 38 de ani, si de protejata sa, Rebekah Brooks, in varsta de 43 de ani, "regina tabloidelor" detronata, pentru a raspunde scandalului privind interceptarile telefonice realizate de News of the World.

Acest tabloid, pe care News Corp l-a inchis in urma cu cateva zile, este acuzat ca a piratat, din 2000, mesageria a circa 4.000 de persoane, intre care politicieni, celebritati si pe cea a unei eleve asasinate.

Acest caz genereaza o indignare puternica in Marea Britanie, implicand inclusiv Scotland Yard si Guvernul lui David Cameron.

Potrivit Wall Street Journal, "chiar daca Murdoch decide" sa cedeze locul, "nu va face acest lucru imediat", va trebui sa astepte "mai multe luni" ca furoarea publica sa scada in intensitate.

Citeste si:

"A murit de rusine": tabloidul News of the World s-a inchis dupa 168 de ani de istorie

News Corp cedeaza presiunilor publice. Isi retrage oferta de preluare a companiei BskyB