Totodata, firma de investitii va fi redenumita Leyne, Strauss-Kahn & Partners sau LSK, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de AFP, scrie Mediafax.

Anatevka are activitati de administrare de active, asigurari si intermediere financiara. Compania de investitii a intrat in martie pe bursa de la Paris si este evaluata la 50,2 milioane de dolari.

Strauss-Kahn a demisionat in 2011 de la coducerea FMI, dupa ce a fost acuzat de viol de catre o camerista a unui hotel din New York. El a fost achitat de catre instanta pentru ca presupusa victima nu a fost credibila.

Fostul director al FMI va prelua postul de presedinte al LSK la 18 octombrie, potrivit comunicatului.

LSK va furniza consultanta statelor, companiilor si antreprenorilor pentru strategiile de dezvoltarea internationala, finantare, restructurare a datoriilor si vanzare de active. Compania luxemburgheza are peste 100 de colaboratori in sase tari - Luxemburg, Belgia, Monaco, Israel, Elvetia si Romania.

Strauss-Kahn a fost numit la mijlocul lunii septembrie consilier al guvernului sarb pentru probleme economice.

De asemenea, fostul sef al FMI a intrat in luna iulie in consiliile de supraveghere la doua institutii financiare din controlate de statul rus: Fondul Rus de Investitii Directe si Banca de Dezvoltare a Regiunilor.

Anatevka detine Assya Asset Management, prezenta prin centre de administrare de active in Bruxelles, Bucuresti, Geneva, Luxemburg, Monaco si Tel Aviv.

Biroul Assya din Bucuresti, Bergmann & Partners, ofera servicii de consultanta pentru investitii.