Smeeianu il va inlocui pe Marin Popescu, director al Directiei Economice si Administrare Patrimoniu din Secretariatul General al Guvernului (SGG)

De asemenea, Alexandra Cerasela Pana, consilier al ministrului Economiei, a fost numita supleant al reprezentantului statului in AGA Transgaz, in locul lui Constantin Petrescu, consilier in SGG.

Ion Smeeianu a ocupat pozitia de director general al Postei Romane in perioada mai 2012 - iunie 2014. El a mai detinut si functiile de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), actualmente Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) si pe cea de secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei (MCTI).

Transgaz si Transelectrica si-au schimbat de mai multe ori actionarii in ultimii ani. In decembrie anul trecut, cele doua companii au fost preluate de ministerul Economiei de la Secretariatul General al Guvernului, dupa ce anterior au fost sub administrarea Finantelor.

Ministerul Economiei detine 58,51% din actiunile Transgaz.

Veniturile Transgaz au crescut anul trecut cu 8,8%, la 1,69 miliarde lei (382,3 milioane euro), iar profitul net s-a majorat cu 51,7%, la 507,4 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare preliminare.