Extinderea retelei de unitati face parte din strategia bancii de dezvoltare in zonele urbane cu trafic si vizibilitate ridicate. 

"Prin deschiderea agentiei in aceasta zona rezidentiala dinamica ne propunem sa ajungem la acei clienti care pun pret pe modurile mai eficiente de a folosi serviciile financiare", a declarat intr-un comuniact Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group Romania. 

Agentia din AFI Palace Cotroceni va avea un program de lucru zilnic, intre orele 10:00-21:00. 

Garanti Bank va mai deschide in acest an trei sucursale in Capitala si cate una in Cluj-Napoca, Brasov si Timisoara, dupa ce in ultimii doi ani a oprit expansiunea teritoriala.

Are in prezent o retea de circa 300 de bancomate inteligente, care pot fi utilizate nu numai de catre clientii Garanti, pentru tranzactii cu sau fara card, numarul acestora urmand sa creasca in 2014, fara ca institutia de credit sa precizeze cu cat. 

Garanti Bank a inregistrat o crestere anuala medie de 20% pe finantarea IMM-urilor, din 2010, ajungand la finele primului semestru al acestui an la un volum total de credite active pe acest segment de circa 300 milioane euro. Banca are 25.000 de clienti IMM-uri, valoarea medie a unui imprumut pentru acestea fiind de 90.000 de euro. 

Institutia de credit a semnat in iulie un acord de finantare cu IFC, membra a Bancii Mondiale, pentru 35 milioane euro. 

Grupul Garanti Romania reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA), Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA) si Garanti Credite Ipotecare. 

Grupul, deținut de Turkyie Garanti Bankasi, a doua banca privata din Turcia ca marime, a inregistrat in primul semestru venituri de 70,2 milioane de euro, in crestere cu 8,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net de 16,9 milioane euro, in scadere cu 15%. 

Banca avea la sfarsitul lunii iunie venituri nete de 57,7 milioane euro, mai mari cu 8,6% fata de perioada similara a anului trecut, si un profit net de 13,9 milioane euro.