Omul de afaceri a participat miercuri seara la premiera filmului - documentar in care apare ca si actor si semnat de Alexandru Solomon: "Kapitalism - Reteta noastra secreta".

El si-a amintit, la intrarea in sala, de inceputurile mediului de afaceri din Romania anilor '90: "A fost o piata goala atunci, in '90, si a fost nevoie de curaj (...) Imi aduc aminte ca in 1990 am pus garantie la banca masina noastra, casa noastra, antena de satelit, receptorul de satelit, televizorul pe care l-am avut, masina unei vecine. Daca nu reuseam, pierdeam totul".

Potrivit lui Copos, in prezent, capitalismul inseamna "intelepciune, curaj si sa ai stomac".

Pe blogul sau, patronul Rapid are mai mult curaj si il critica pe realizatorul filmului!

"Realizatorul a plecat  de la bun inceput pe poteci deja batatorite precum „Averea Diavolului”, „oamenii Securitatii”, „maleficul Vantu” (bravo lui ca a refuzat sa participe la acest proiect!) si, pentru a nu se departa de aceste false puncte de plecare, a sugerat exact ceea ce credea el ca asteapta spectatorul: ideea facila conform careia capitalismul nu e prea bun, iar intreprinzatorii sunt un fel de rechini ce stau si asteapta prazi care sa le cada mura-n gura", scrie omul de afaceri.

El povesteste despre inceputurile sale in afaceri, invocand "cozile imense de la cofetaria Ana Co – prima mea investitie – unde oamenii stiau ca gasesc produse de cea mai inalta calitate", dar si "cozile uriase de la magazinele de produse Samsung din toata tara, al căror distribuitor exclusiv in Romania era societatea Ana Electronic".

Citeste pe larg parerea lui Copos despre "Kapitalism - reteta noastra calduta"!

In afara de Copos, la premiera filmului lui Solomon a participat si George Padure, de asemenea personaj in documentar ca si Dinu Patriciu, Gigi Becali, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu sau Ioan Niculae.

In "Kapitalism - Reteta noastra secreta", Nicolae Ceausescu descopera ca o mare parte din oligarhii din prezent au facut parte din aparatul de conducere comunist si astfel ei isi datoreaza averea fostului dictator si sistemului care a fost initiat de acesta, bazat pe nepotism, coruptie si lipsa controlului public.

"Kapitalism - Reteta noastra secreta" a fost difuzat, intr-o prima varianta, de postul francez Arte, pe 1 decembrie anul trecut.

"Kapitalism - Reteta noastra secreta" intra de vineri in cinematografele din Romania.