Pfizer va oferi actionarilor Medivation un pret de 81,50 dolari, in numerar, pentru fiecare titlu pe care il detin, ceea ce reprezinta o prima de 21,35% fata de cotatia de 67,16 dolari inregistrata vineri seara de actiunile Medivation la Bursa de la New York.

Consiliile de Administratie ale celor doua companii au aprobat tranzactia, pe care spera sa o incheie pana finele anului, in functie de obtinerea aprobarii autoritatilor de reglementare.

Pentru Pfizer aceasta achizitie va permite grupului sa detina o pozitie de lider pe piata oncologiei. Odata cu preluarea Medivation, Pfizer preia si medicamentul sau vedeta Xtandi, un tratament impotriva cancerului de prostata care potrivit analistilor va genera vanzari anuale de 1,33 miliarde de dolari pana in 2020, precum si a unui alt tip de tratament impotriva cancerului care in prezent este in curs de dezvoltare.

Anterior, Reuters informa ca alte patru companii s-au aratat interesate de Medivation, companie cu sediul la San Francisco, printre care Sanofi si Merck & Co. In primavara acestui an, grupul francez Sanofi a facut o prima oferta de preluare a Medivation pentru aproximativ 9,3 miliarde de dolari, oferta pe care a majorat-o, fara succes, in luna iulie la 10 miliarde de dolari.

Preluarea Medivation este pentru Pfizer cea mai mare achizitie derulata de la preluarea producatorului de dispozitive medicale Hospira pentru 17 miliarde de dolari.