Costul acordului este mai mare cu 1,2 miliarde de dolari fata de valoarea obligatiunilor si este suportat integral din rezervele Goldman Sachs.

Goldman Sachs este a 15-a banca americana care incheie un acord de acest tip cu autoritatile americane, care in 2011 au dat in judecata 18 banci pentru recuperarea costurilor suportate dupa trecerea Fannie Mae si Freddie Mac sub controlul guvernului federal in 2008, perioada de varf a crizei financiare. 

In 2010, Goldman Sachs a mai platit 550 de milioane de dolari pentru inchiderea unei investigatii a Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare referitoare la comercializarea unor obligatiuni complexe numite Abacus 2007-AC1. 

Morgan Stanley a convenit in luna februarie plata a 1,25 miliarde de dolari, intr-un acord legat de vanzarea unor obligatiuni in valoare de 4 miliarde de dolari. 

JPMorgan Chase a platit anul trecut 4 miliarde de dolari, pentru inchiderea investigatiei referitoare la comercializarea de obligatiuni de circa 33 de miliarde de dolari. 

Bank of America a anuntat in martie un acord de 9,5 miliarde de dolari, care a include plata a 6,3 miliarde de dolari in numerar agentiilor Fannie Mae si Freddie Mac si rascumpararea de la acestea a unor obligatiuni in valoare de 3,2 miliarde de dolari. 

Fannie Mae si Freddie Mac au primit un ajutor federal de 187,5 miliarde de dolari si au returnat ulterior peste 200 de miliarde de dolari.