Fondatorul Boston Dynamics, Marc Raibert, a confirmat achizitia pentru CNN: “Suntem incantati si abia asteptam sa ducem robotica la un nou nivel, facand parte din echipa de soc a Google”, a declarat acesta. Acelasi entuziasm a fost aratat si de catre directorul Google, Larry Page.

Google si-a manifestat de ceva timp intentia de a patrunde mai mult in sfera roboticii, sub indrumarea lui Andy Rubin, responsabil cu dezvoltarea platformei Android pe smartphone-uri. De fapt, motorul de cautare a mai cumparat inca sapte firme din aceeasi categorie in ultimele sase luni, dar a tinut totul sub tacere, prevestind insa o “revolutie robotizata”.

Raibert a refuzat sa comenteze asupra pretului la care s-a realizat tranzactia sau asupra planurilor de viitor pentru produsele pe care intentioneaza sa le dezvolte.

Boston Dynamics (fondata in 1992, in cadrul MIT) si-a construit o reputatie putrnica in domeniul robotilor foarte performanti. Acestia pot alerga mai repede decat Usain Bolt, se pot catara precum soparlele si pot sari pana la 9 metri in inaltime. Compania lucreaza cu armata militara si are stranse legaturi si cu DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency).

Numai din 2010 firma a castigat aproape 140 de milioane de dolari de pe urma contractelor cu Departamentul de Aparare al SUA, potrivit CNN Money, care citeaza site-ul guvernamental din America.

Google a intrat deja in cursa construirii masinilor cu pilot automat iar Amazon anunta la inceputul lunii planul de a-si realiza livrarile cu ajutorul dronelor.