"Prin aceste investitii, vrem sa acceleram procesul de trecere la energie din surse regenerabile", au declarat reprezentantii Google.

Instalatiile eoliene sunt amplasate in statul american Dakota de Nord, au o capacitate de generare de aproape 170 de MW si pot alimenta cu energie 55.000 de gospodarii.

Google a obtinut recent acordul autoritatilor americane de reglementare sa desfasoare activitati de comercializare en-gros a electricitatii, ceea ce va permite celui mai mare motor de cautare pe Internet sa obtina mai usor energie regenerabila pentru centrele sale de date.

Profitul net al Google a urcat in primul trimestru al acestui an cu 38%, la 1,96 de miliarde de dolari, in timp ce veniturile motorului de cautare au avansat cu 23%, la peste cinci miliarde de dolari, sprijinite de revenirea cererii pentru publicitate pe Internet.

Google a anuntat ca a majorat personalul cu aproape 800 de persoane, cea mai ampla masura de acest gen dupa primul trimestru din 2008.

Compania va continua sa angajeze agresiv in 2010, in anticiparea continuarii revenirii cererii de pe piata publicitatii pe Internet.