Engie, fostul monopol francez al gazelor naturale, a contactat consultanti si nu a luat o decizie daca sa faca oferta, au spus persoanele.

RWE detine circa 77% din actiunile Innogy, dupa ce a separat compania de grup anul trecut.

Discutiile sunt, insa, preliminare si ar putea sa nu duca la o oferta. Reprezentantii Engie si ai Innogy au refuzat sa comenteze.

RWE si principalul sau competitor E.ON, care erau intre cele mai mari companii din Germania, au fost transformate de strategia cancelarului Angela Merkel de trecere la o economie bazata pe energie regenerabila, in loc de una alimentata de carburanti nucleari si fosili.

Preturile angro ale energiei au scazut cu peste 40% din 2011, rezultand in reevaluarea combinata a activelor cu aproape 30 de miliarde de euro.

Goldman Sachs Group, care a oferit consultanta RWE in separarea Innogy, a afirmat intr-un raport din ianuarie ca se asteapta la fuziuni si achizitii mari, care sa schimbe piata, ca urmare a costurilor scazute ale imprumuturilor si a situatiei financiare buna a companiilor.

Engie incearca la randul sau sa renunte la carburantii fosili. Compania a negociat vanzarea unei participatii la divizia de petrol si gaze catre compania Neptune, au declarat luna trecuta persoane apropiate situatiei.

Grupul francez a facut oferte pentru proiecte de energie regenerabila din Orientul Mijlociu si anticipeaza ca energia solara, bateriile de stocare a energiei si cresterea vanzarilor de vehicule electrice vor reduce cererea de titei.

Prezent in Romania prin intermediul Engie Romania, grupul francez detine companiile Distrigaz Sud Retele, Engie Servicii, Alizeu Eolian si Braila Winds. Compania activeaza in urmatoarele domenii de activitate: distributie si furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalatiile de gaze naturale si centrale termice si productie de electricitate.

Engie Romania si filialele sale deservesc un portofoliu de 1,6 milioane de clienti, opereaza o retea de distributie de circa 19.000 km, detin doua parcuri eoliene cu o capacitate totala de 100 MW si au 3.650 de angajati.