Cele două fabrici aparţineau societăţii Dorna Lactate, se menţionează într-un comunicat remis presei de Grupul Lactalis.

"Această măsură este menită să ne asigure continuarea procesului de producţie şi a investiţiilor în dezvoltarea portofoliului LaDorna cu respectarea riguroasă a cerinţelor de performanţă şi siguranţă ale Grupului Lactalis. Am fost nevoiţi să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activităţii în cele două fabrici, luând în considerare şi noua realitate economică care ne determină să fim mai atenţi la operativitatea business-ului nostru în România şi să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie. A fost o decizie grea, însă cel mai important este că putem duce mai departe povestea brandului LaDorna în România, cu structurile moderne disponibile local", a afirmat directorul general al Grupului Lactalis, Giampaolo Manzonetto.

Angajaţii afectaţi de măsura de concediere colectivă în fabricile Floreni şi Vatra Dornei vor primi sprijinul companiei în a-şi găsi un alt loc de muncă, în cadrul celorlalte societăţi aparţinând Grupului Lactalis în România sau în alte companii, se menţionează în document.

O parte dintre angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi oferte pentru locurile de muncă existente în celelalte companii româneşti din grup, iar restul vor beneficia de compensaţii salariale.

Decizia închiderii unităţilor din Floreni şi Vatra Dornei nu afectează în niciun fel activitatea de colectare a laptelui de la producătorii locali, susţine Grupul Lactalis.

"Colectarea laptelui va continua să se desfăşoare normal, cu păstrarea integrală a contractelor încheiate cu fermierii români parteneri şi direcţionarea laptelui către celelalte fabrici. Grupul Lactalis rămâne cel mai mare colector de lapte din România, cu aproximativ 250 de milioane de litri de lapte colectat şi procesat anual, iar un alt angajament important al companiei este susţinerea producţiei româneşti de lapte. În ultimii ani, Grupul Lactalis a direcţionat mari investiţii în creşterea capacităţilor de producţie din fabrici prin retehnologizare, lucru care a permis dezvoltarea portofoliilor aparţinând brand-urilor locale, dar şi majorarea exporturilor către alte subsidiare din grup şi demararea producţiei locale pentru game fabricate de către alte subsidiare europene", se precizează în comunicat.