Acest lucru confirmă poziţia companiei în fruntea bursei italiene şi în topul companiilor de utilităţi din Europa.

"Atingerea acestui record a fost posibilă datorită succesului modelului de business sustenabil şi integrat, model adoptat pentru prima dată în 2015, ce a permis Grupului să beneficieze de oportunităţile legate de tranziţia energetică", au precizat reprezentanţii companiei.

La finele lunii noiembrie, Enel a anunţat marţi investiţii totale de 190 de miliarde de euro până în 2030, îndreptate în special către procesul de decarbonizare şi electrificare a consumului, a informat compania.

"După un deceniu de transformări majore, Grupul plasează în centrul strategiei sale accelerarea tranziţiei energetice, alături de o dezvoltare durabilă şi profitabilă pentru a crea valoare în comun cu toţi stakeholderii şi randamente atractive pentru acţionari. EBITDA din activităţi curente la nivel de Grup este estimată să urce cu o rată anuală compusă - Compounded Annual Growth Rate (CAGR) - de 5%, în timp ce profitul net din activităţi curente se aşteaptă să urce cu o rată CAGR de 6% - 7% între 2020 şi 2030", se arată în comunicat.

Grupul se aşteaptă să mobilizeze investiţii de 190 de miliarde de euro în perioada 2021-2030, stimulând decarbonizarea, electrificarea consumului, precum şi activităţile de business de tip platformă pentru a crea valoare sustenabilă împărţită între toţi stakeholderii şi profitabilitate pe termen mediu şi lung.