Reteaua Grupului MOL depaseste astfel 2.000 de benzinarii in zece tari din Europa Centrala si de Est.

Conform unui comunicat al companiei, in Ungaria, MOL va opera peste 500 de statii ca urmare a tranzactiei. Noile statii majoreaza amprenta Grupului MOL pe o piata cheie si extind accesul catre clienti, intrucat benzinariile ocupa amplasamente premium in Budapesta si pe autostrazi.

"Prin integrarea retelei preluate, MOL va genera sinergii semnificative, atat pe segmentul comercial, cat si pe cel retail, precum si optimizarea costurilor. Finalizarea tranzactiei extinde pietele relevante ale rafinariilor noastre si asigura o mai buna profitabilitate a operatiunilor noastre de rafinare si marketing (downstream). Achizitia si integrarea a circa 450 de statii in regiunea Europei Centrale si de Est in ultimii doi ani ne sprijina in atingerea obiectivului nostru strategic de a majora volumul vanzarilor de carburanti cu peste 25% pana in 2017. Ca urmare a extinderii regionale, deservim peste un milion de clienti pe zi si intentionam sa valorificam potentialul punctelor noastre de vanzare pentru a raspunde nevoilor in schimbare ale acestora, inclusiv pe segmentul produselor non - fuel (altele decat carburantii)', a spus vicepresedintele executiv al Grupului MOL, Ferenc Horváth.

Grupul MOL va trece statiile preluate de la marca Agip la standardele marcii MOL si va implementa in noile benzinarii conceptul Fresh Corner.

In ultimii doi ani, Grupul MOL a achizitionat aproximativ 450 de statii din Europa Centrala si de Est, astfel ca reteaua sa a depasit 2.000 de unitati. In 2015, Grupul MOL a finalizat achizitia operatiunilor downstream ale ENI in Romania, Cehia si Slovacia si a preluat, de asemenea, activitatile LUKOIL in Republica Ceha.

In iunie 2016, a fost finalizata preluarea operatiunilor ENI in Slovenia. Ca rezultat al acestor tranzactii, MOL a ajuns sa detina a doua cea mai mare retea din Republica Ceha, a treia pozitie pe piata de retail din Romania in functie de volumul vanzarilor si are o pozitie solida pe locul al treilea pe piata din Slovenia.

Grupul MOL este o companie multinationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta. Grupul are operatiuni in peste 30 de tari si aproximativ 26.000 de angajati in intreaga lume. Grupul MOL controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are o retea de peste 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 10 tari, din care peste 200 in Romania.