Printr-un proiect de lege adoptat in sedinta de marti, Guvernul a decis ca termenul in care procedurile de admitere la tranzactionare trebuie finalizate sa fie din nou amanat, de la 31 decembrie 2012 la 31 decembrie 2013.

Potrivit angajamentelor cu Fondul Monetar International, Guvernul ar fi trebuit ca pana la finele acestui an sau inceputul anului viitor sa plaseze pe piata de capital pachete de actiuni ale companiilor Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, Elcen Bucuresti, CFR Marfa, Tarom, Hidroelectrica, Romgaz si Nuclearelectrica.

De asemenea, Guvernul s-a angajat sa faca oferte publice secundare, pana la aceeasi data, pentru Transelectrica (15% din actiuni) si Transgaz (15% din actiuni). Oferta Transelectrica s-a incheiat cu succes la finele lunii martie.

Listarea Hidroelectrica este intrerupta, intrucat compania a intrat in insolventa.

Listarea pe bursa a companiilor este prevazuta si in Legea 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei.

In vara acestui an, premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul nu va reusi, probabil, sa respecte unele termene convenite cu FMI privind vanzarea de participatii la companiile de stat, din cauza disputelor dintre el si presedintele Traian Basescu.