Limitarea va fi operata prin ordonanta de urgenta.

Premierul Victor Ponta a precizat ca proiectul acestei ordonante a fost introdus pe agenda sedintei de miercuri a Guvernului si contine prevederi "inspirate" din legislatia Poloniei si agreate de Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

"Prin aceasta reglementare, vom limita posibilitatea veniturilor salariale ale celor din conducerea executiva la de sase ori media salariului mediu brut lunar din ramura respectiva. Deci, este o raportare la salariul care se castiga in ramura respectiva, de sase ori salariul mediu va asigur ca este deja un salariu foarte bun. Media in general este in jur de o mie euro, depinde de ramura. Evident, orice altceva se plateste in plus se plateste in functie de indeplinirea indicatorilor de performanta", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, in fata jurnalistilor.

Inainte de a anunta aceasta ordonanta, premierul a facut referire la salariile directorilor din Nuclearelectrica.

"Am vazut si eu companii de stat la care punem manageri privati. Nu stiu de ce suntem ministri si nu lucram la Nuclearelectrica, ca cel mai mic venit este de 484.000 lei pe an", a spus Ponta, enumerand salariile pregatite pentru directorii din Nuclearelectrica.

Miercuri, Guvernul a prezentat si indemnizatiile managerilor de stat. Sumele lunare sunt cuprinse intre 11.250 lei si 66.642 lei, in timp ce membrii consiliilor de administratie incaseaza lunar intre 132 lei si 33.000 lei, mari alocatii fiind la Transgaz, Imprimerie, CN Uraniu, CE Oltenia, Electrica, Cuprumin, Romatsa, Tarom, CFR. 

Surse din cadrul companiei, citate de Mediafax, au declarat, marti, ca directorii companiei Nuclearelctrica ar putea castiga pana la 210.000 euro pe an, in timp ce membrii Consiliului de Administratie ar putea incasa 84.000 euro pe an, daca AGA, controlata de stat, aproba propunerea ca directorii executivi sa primeasca indemnizatii lunare de pana la 76.800 lei.