Guvernul vizeaza prin aceste masuri, printre altele, sa simplifice fiscalitatea si sa sporeasca competitivitatea fiscala a mediului de afaceri. 

Potrivit intelegerii dintre autoritatile romane si expertii Fondului Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, ANAF va fi reorganizata in urmatorii trei ani, iar activitatea celor 221 de administratii financiare va fi concentrata in 8 directii regionale si 47 de birouri locale. 

De la 1 ianuarie 2015, ANAF va avea 47 de administratii fiscale, cate una in fiecare judet si in fiecare sector al Capitalei. 

Potrivit programului convenit cu insitutiile internationale, principalele imbunatatiri procedurale pe care ANAF le va implementa in perioada 2013-2016 sunt cresterea gradului de declarare electronica la distanta pana la 98% din totalul declaratiilor primite pentru persoanele juridice, in cazul declaratiilor care pot fi depuse prin acest sistem, introducerea unui catalog de servicii pentru contribuabili si a standardelor de calitate in domeniul asistentei contribuabililor.