La intalnire au participat reprezentantii unor companii precum Parsons Corporation din California, BlueMountain Capital, Bell Helicopter, Lockheed-Martin Corporation, Newtyn Management LLC, GTECH Corporation, Meridian Technologies, Estee Lauder, Boewulf Energy, Prism Group, Mayer Brown LLP, NBC Universal, Ethan Allen Corporation, Pataki Cahill Group, Henry Schein Inc., Willis of New York, East West Institute, Baupost Group LLC, GMO LLC.

Reuniunea a fost organizata de catre Business Council for International Understanding, un ONG de sprijinire a exporturilor si investitiilor americane in strainatate, infiintata in 1955 de catre fostul presedinte al SUA Dwight D. Eisenhower si care grupeaza peste 150 de mari companii americane si internationale cu activitate in SUA.

"Prim-ministrul a prezentat evolutiile recente din Romania si perspectivele economiei romanesti. La eveniment au participat si Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, si Lucian Anghel, presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti. Acestia au prezentat evolutiile recente specifice pietei de capital din tara noastra si procesul de listare internationala a unor mari companii romanesti, precum Petrom, Romgaz si Electrica", transmite Guvernul.

Joi, premierul Ponta s-a intalnit cu reprezentanti ai unor companii americane, aflate in proces de evaluare a viitoarelor investitii in Europa Centrala si de Sud-Est, interesate sa cunoasca evolutiile economice recente din Romania si stadiul relatiilor bilaterale oficiale, fiind prezenti reprezentanti ai companiilor ADM, Allied TechSystems, Amgen, Boeing, Cargill, Chevron, Coca-Cola, Ellicott, ExxonMobile, General Electric, Lindsay, Mega, MetLife, MoneyGram, Pike Energy, Raytheon, Smithfield, Timken.

O misiune economica organizata de catre Departamentul Comertului din Statele Unite ale Americii va veni in Romania in luna mai, unul dintre principalele domenii de interes fiind cel al tehnologiei informatice si securitatii cibernetice.

Vizita a fost convenita in discutia avuta, miercuri, de premierul Victor Ponta, aflat in SUA, cu secretarul american al Comertului, Penny Pritzker.

Premierul Victor Ponta se afla in vizita in Statele Unite ale Americii pana duminica, el anuntand ca se va intalni, la Washington, cu secretarul de stat al Comertului si cu reprezentanti ai mediului de afaceri american.

Saptamana trecuta, inaintea sedintei de guvern, premierul Ponta s-a intalnit, la Palatul Victoria, cu insarcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson.

Dupa acea discutie, premierul le-a cerut ministrilor sa realizeze un "update" la foaia de parcurs pe zona comerciala cu SUA, aratand ca este nevoie de indepartarea oricaror bariere pentru marii investitori americani astfel incat Parteneriatul strategic sa fie eficient si din punct de vedere economic, nu doar politic si militar.