„Va fi o lege prin care aceste contribuţii vor fi transferate angajatului, iar angajatorul va trebui să păstreze un anumit nivel al salariului brut. (...) Am făcut menţiunea că şi astăzi angajatorul din mediul privat poate decide să modifice contractul de muncă şi să diminueze sau să crească, după propria negociere cu angajatul această valoare salarială. Totodată, am făcut menţiunea că după ce se va realiza această măsură legislativă va fi introdusă şi o măsură tranzitorie care va obliga, practic, angajatorul, chiar şi cel din mediul privat, să menţină un anumit nivel al salariului brut”, a declarat ministrul Finanţelor, citat de News.ro.

Referitor la modalitatea obligării ca o firma privată să menţină nivelul brut al salariului, Ionuţ Mişa a precizat că va fi o dispoziţie legislativă prin care se va stabili ce va include salariul brut.

„Vreau să fac menţiunea foarte clară că nu îi va creşte costul cu forţa de muncă absolut deloc. Deci pentru toţi angajatorii, atât din sectorul privat, cât şi din cel de stat, sarcina fiscală, practic costul pe care el îl are cu un angajat în relaţia cu statul, va fi exact aceeaşi. Va fi o decizie a lui ulterioară dacă, aşa cum am mai spus, poate să renegocieze contractul şi să decidă să dea mai puţin sau mai mult. Angajatorul nu va plăti niciun leu în plus pentru un angajat”, a explicat ministrul Finanţelor.

Ministerul Finanţelor a anunţat anterior că, de la 1 ianuarie, nivelul contribuţiilor sociale obligatorii va fi redus de la 39,25% la 35%, şi tot de atunci cota unică ar urmă să scadă de la 16 la 10%.

Însă, contribuţiile vor fi datorate doar de către angajat, iar angajatorul le calculează şi le plăteşte.

În prezent, contribuţiile sunt împărţite între angajat şi angajator. Adică atât firma, cât şi salariatul plătesc la sănătate, pensii, şomaj şi alte fonduri bugetare. În total, aproape 40%. De la 1 ianuarie, ar trebui că din toate aceste sume să rămână doar contribuţiile pentru pensii şi sănătate şi împreună să reprezinte 35% din venitul brut.

Consultanţii fiscali susţin că salariile ar putea scădea în mediu privat, dacă s-ar aplică o asemenea măsură.

Ionuţ Simion, country managing partner PwC România: "Cum poţi să impui unui angajator privat, că într-o relaţie privată angajat-angajator, acesta să includă valoarea contribuţiilor pe care le plăteşte el că angajator în venitul brut al angajatului şi să crească brutul astfel încât netul să fie relativ neschimbat?! Dacă angajatorul ar spune: ‘Noi nu operăm nicio modificare a venitului brut, vei plăti noile taxe, uite scade şi impozitul pe venit, scade şi contribuţia’, angajatul va suportă o pierdere de venit net cu 22,5%"

De exemplu, dintr-un salariu brut de 7.000 de lei în prezent, angajatul primeşte 4.910 lei în mâna. Dacă firma doreşte să majoreze brutul, că să rămână salariul net neschimbat, atunci acesta ar trebui crescut cu peste 1500 de lei, bani care se duc la stat. Dacă firma nu modifică şi nu scade nici cota unică anul viitor, atunci scăderea salariului în mâna va fi de 22%.

Ionuţ Simion, country managing partner PwC România: "Măsură pare, aşa cum este formulată acum, a fi un experiment fiscal, pentru că nicăieri în Uniunea Europeană nu există o ţară în care contribuţiile sociale să fie plătite doar de angajat."