"In luna februarie vom scoate la vanzare un nou lot de 33 de microhidrocentrale. Vrem sa pastram 23 de microhidrocentrale si sa le retehnologizam", a declarat avocatul Remus Borza, seful firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, potrivit Mediafax.

Microhidrocentralele sunt capacitati de productie din surse regenerabile, care au la o putere instalata de pana la 10 MW si sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi. 

Cele 33 de unitati care vor fi scoase la vanzare au o putere instalata cumulata de 26 MW si sunt amplasate in judetele Suceava, Bacau, Neamt, Hunedoara, Maramures, Brasov, Arad, Sibiu, Arges, Buzau, Valcea, Timis. 

Cea mai recenta vanzare de microhidrocentrale s-a derulat in septembrie 2014, cand Hidroelectrica a vandut cateva unitati, a spus Borza. 

Cele 128 de microhidrocentrale pe care le mai detine Hidroelectrica au o putere instalata de pana la 4 MW fiecare.

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Energiei. Compania este in insolventa din februarie a anului 2014, pentru a doua oara in mai putin un an, prima procedura fiind deschisa in perioada iunie 2012 - iunie 2013.